NICOLAS SINKOVIĆ

Nicolas Sinković (1983.) je 2012. godine diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Po završetku studija se posvetio pedagoškom radu, no zaposlen je i kao honorarni suradnik u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije.
Nicolas je do sada surađivao s orkestrom HNK Zagreb, Zagrebačkom filharmonijom i Orkestrom Oružanih snaga RH, a redovito surađuje sa Cantus Ansamblom, te je član Triko Cirkus Teatra, s kojim je osvojio nagradu za Najbolje neovisno kazalište u 2012. godini. Za vrijeme studija je bio član udaraljkaškog ansambla Bing Bang, dobitnik je I. nagrade HDGPP-a (2009.) te posebne Rektorove nagrade.


Kao dugogodišnji član ansambla nastupao je sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Andy Narrel i Dave Samuels te je sudjelovao na mnogim udaraljkaškim festivalima i usavršavao se na seminarima priznatih solista i pedagoga. Sudjelujući na raznim projektima, Nikolas aktivno nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a posebno se ističu gostovanja s ansamblom Bing Bang u Kini, Italiji, Austriji, Francuskoj i Švedskoj, s Triko Cirkus Teatrom na festivalu Croatie la voici u Parizu te na festivalu Muscailt Arts u Irskoj. Istovremeno je vrlo aktivan u mnogim projektima i bendovima alternativne glazbe, od kojih se ističu nastupi u Amsterdamu i Novom Sadu na Exit festivalu, Motovun Film festivalu, Festivalu Novog Cirkusa, itd.