O NAMA

Sudar Percussion ansambl, prema Ireni Paulus „najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“, od 2010. godine ostvaruje zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Specifičnost ansambla leži u njihovom posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima ansambla koji osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti sa sobom uvijek ponesu inovativnost i veliku dozu humora. Iz kombinacije inovativnosti i humora nastao je 2013. godine Sudarov prvi album „Eat Suite“, masteriran u legendarnom Abbey Road studiju u Londonu. Struka nije štedjela riječi pohvale. Hrvoje Horvat je album nazvao „…rock s jajima do koljena“, Ney Rosauro smatra da „album ima potencijala postati veliki udaraljkaški hit“, a kruna svim pohvalama su bile dvije osvojene prestižne nagrade na Independent Music Awards u SAD-u. Sudar Percussion ansambl je albumom napravio veliki iskorak u promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj.

Ansambl je tokom godina ostvario mnogobrojne zapažene koncerte i nastupe na eminentnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih valja izdvojiti: otvaranje i koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2013. i 2014. god., Splitsko ljeto, Ohridsko ljeto, Podgorica, Festival Sv. Donata u Zadru, BUMfest u Sloveniji, DamFest u Prištini, Brodsko ljeto, Zagrebačko kulturno ljeto na jezeru Bundek, Brodsko ljeto, te mnoge druge festivale i koncerte dvorane diljem Hrvatske.

Nakon „Eat Suite“ albuma Sudar snima otkačeni video spot za Mozartovu Alla Turcu u Samoboru, Salzburgu i Istanbulu, a ostvaruje i uspješnu suradnju sa Zagrebačkim solistima, Matejem Meštrovićem i svjetski poznatim violinistom, Stefanom Milenkovićem na koncertu Vivaldijevih Četiri godišnja doba pod nazivom Vivaldis.

Ansambl redovito surađuje s najvećim imenima svjetske udaraljkaške scene kao što su: Ink Experiment duo (Ivana Bilić i Nikola Krbanjević), Emanuel Sejourne, Pius Cheng, Dane Richeson, Ney Rosauro, Svet Stoyanov, Slovenian Percussion duo, Rachel Xi Zang, Nancy Zeltsman, Paolo Cimmino, Tatjana Koleva, Maraca 2, Eric Sammut, Bogdan Bacanu, Ivana Bilić i Tchiki duo.

U rujnu 2016. godine, Sudar je snimanjem video spota za pjesmu Oxygene IV francuskog skladatelja Jean Michel Jarrea napravio još jedan iskorak u svom stvaralaštvo. Spot čija je premijera simbolično bila 16. rujna 2016. godine, na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, snimljen je na prekrasnom zagrebačkom Medvedgradu u režiji Sandre Mihljević. Oxygene IV. najavljuje novi album koji će kao i prošli producirati Branimir Mihaljević, a predstaviti će najpopularnija djela pionira elektroničke glazbe u energičnom stilu SUDAR Percussiona i vratiti oduševljenje koje je Jean Michel Jarre izazvao prije četiri desetljeća.

Snimka skladbe Oxygene IV dobila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean Michel Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima sada ostvaruju međunarodnu suradnju.

Pjesmom  “Last Rendez-Vous (Ron’s Piece)” Jean Michel Jarrea, ansambl najavljuje album čiji se izlazak očekuje u 2017. godine, a iste godine ovaj multimedijalni projekt pripremaju za Veliku koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog i koncertnu turneju.

 

 
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama
O nama